Smerovanie Nitry určí štvrtkové valné zhromaždenie

07.01.2013 Nitra

Nitra 7. januára (TASR) - S prípravou na jarnú časť Corgoň ligy 2012/2013 začali v pondelok aj hráči FC Nitra, nad budúcnosťou futbalového klubu spod Zobora však visí otáznik. Už vo štvrtok 10. januára o 17.00 h sa uskutoční valné zhromaždenie, na ktorom budú majitelia klubu hľadať solventného akcionára so záujmom, kapitálom a dobrým úmyslom udržať Nitru na futbalovej mape.

"Valné zhromaždenie dá odpoveď na ďalšie smerovanie klubu. Od neho sa bude odvíjať aj jarná časť sezóny," povedal pre TASR generálny manažér FC Nitra Jozef Petráni. Dôvodom odchodu doterajších majiteľov FC Nitra Jiřího Magyara a Norberta Bödöra boli udalosti z 9. kola CL a už známa medializovaná kauza dnes už hráča bratislavského Slovana Seydoubu Soumaha. Rozhodli sa na protest odísť z futbalového prostredia a svoje akcie ponúkli na predaj.

Otázkou tiež zostáva, kto povedie mužstvo v jarnej časti. Jozef Vukušič úspešne dokončil jesennú časť na lavičke Nitry, ktorú vytiahol z poslednej priečky. Má však aj ponuku zo zahraničia. Prvý novoročný tréning preto viedol mládežnícky kouč Jozef Pavlík. "Ak budeme vedieť garantovať vlastnú budúcnosť, veľmi radi sa s pánom Vukušičom dohodneme na ďalšej spolupráci. Taká istá situácia je aj s hráčmi. Viacerí od nás v zime odišli a my sa pokúsime nájsť za nich náhradu. Ak sa chceme udržať v lige, musíme jednoznačne doplniť káder," dodal Petráni.

Nitra prezimovala na predposlednom 11. mieste tabuľky. Zimnú prípravu absolvujú hráči v domácich podmienkach. Nitrania zatiaľ poznajú mená piatich súperov v príprave, pričom všetky stretnutia odohrajú na domácom štadióne.

Program zimnej prípravy FC Nitra:

19. januára: FC Nitra - ŠK SFM Senec
26. januára: FC Nitra - Kaposvár

2. februára: FC Nitra - 1. FC Slovácko
13. februára: FC Nitra - Admira Wacker Mödling

16. februára: FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce
 

Vyberte región